Entry # 10

Entry# 10

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Charlotte, NC

Although their initial plan was to rent a more traditional office space in a multi-tenant building, the client found and purchased a vacant building in South Charlotte where they could house their office, manufacturing and storage needs all under one roof. At the client’s new location, their corporate office and research and development facilities operate side-by-side. This creates the opportunity for enhanced collaboration between teams. The new design sought to create opportunities for different groups to frequently cross paths, facilitating daily innovation. The layout of this building created its own design challenges. Since the building is a combination office and manufacturing/storage, all the windows are located on one face. The layout of the office space is also very long and narrow, with the grand entrance separating it into two halves. These unique features helped shape the layout to maximize the amount of sunlight and create a circulation path that best connected the two halves.

The client is a nationally recognized leader in the food packaging industry. When the client’s leadership decided to move their corporate headquarters from Glen Falls, NY to Charlotte, NC, they saw this as an opportunity to evolve their work environment and corporate culture. The client’s balance of hands-on client experience with product development were the basis of the design concept. Through subtle evolution from one side of the building to the other, major design elements transform from free-flowing and organic (representing human connection) to clean & stream-lined (representing the advanced product innovation process).

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019