Entry # 102

Entry# 102

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Omaha, NE

The clients had outgrown their previous facilities and were in need of a space conducive to both warehouse and office functions. This building would be the client’s first headquarters to which all their employees would report. Therefore, the spaces needed to appease all types of employees – from the CEO of the company, to the individuals working on job sites. The executed design allows for the incorporation of both the warehouse and office programs with additional area, housing group and leisure spaces, at their center to join the two cohesively.

Both façade and plan layouts were designed to conform to the client’s branding and marketing. This is achieved through the incorporation of sharp cuts and angles as well spatial layering, planar shifts, and apertures to the site’s surrounding landscape. These geometries were reflected in the flooring patterns as well, through the use of varying textures and settle carpet patterning. The neutral palette allowed art and fabrics to bring interest to the space. These careful design approaches resulted in a corporate headquarters that effectively responds to and celebrates its surrounding context while successfully serving as a representation of the client’s goals and branding.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019