Entry # 104

Entry# 104

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Lenexa, KS

Technology-focused spaces often emphasize the process of how their work is done, and numerous options were explored for the story of the client’s space. Our concept focused on a circuit board – a piece of technology that the client works with every day, and seamlessly translated to the functions of their shared office and warehouse. While the work of ECS is profusely advanced (and complicated to the “average” person), this design direction provided a much simpler path to connecting the work the client does with the space they do it in. The central stadium stair is the “motherboard” of the space. It’s the central control center, where everything (and everyone) comes together. One thing about a circuit board is that every little component plays an incredibly critical role – much like the logistics of the client. The company runs very lean, and everyone is crucial to keep their business running. From there, everything splays out but is very much connected. With a budget that wasn’t overly robust, we had to get creative with our basic materials.

The carpet patterns wind one through the space, almost inherently. It welcomes you to the public spaces, cuts you off to the private areas, and creates platforms to stationary elements like the open office. The flooring acts as a pathway, much like the energy running through a circuit board. The extreme wash of blue at the entry is so prevalent it almost becomes a neutral color in the space. The wall module lighting, with intentionally-placed conduit, was a fun element that draws the eye up the double-height volume, taking you to the executive conference room on the second level. This is where the client hosts international clients, and the ability to see the administrative area, while also seeing the work being done in the warehouse, was a key visual connection in being able to witness the entirety of work it takes to reach the end product. The black box appears to float above the warehouse, designating a standalone element that amplifies a ‘think tank’ purpose. While the warehouse and administrative areas are separated by a wall on the first level, the entire space is connected through a variety of spaces that allow everyone to cross paths. A shared break room and kitchen, gym and large stadium stair (accompanied by a large media display) allow for communal events that occur often as a team.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019