Entry # 105

Entry# 105

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Montréal, QC

This project is a prime example of what large companies are currently doing: improving the quality and quantity of shared co-working areas, without sacrificing spaces dedicated to work requiring deeper concentration, and at the same time maximizing the leasable area. It also offered a perfect opportunity to insert the company’s new image branding with the use of sophisticated materials, paired with vast open spaces that are dynamic and comfortable, a true image of the client. As LEED professionals, we take a pragmatic approach to sustainability. LEED principles are incorporated into every aspect of our practice, and we offer environmental solutions that make good business sense for our clients. This project was no exception. Re-use is an important element in any environmental initiative. The existing ceiling system and fluorescent fixtures were re-adapted to suit the new floor layout. All new accent lighting fixtures were specified LED – for energy efficiency. Shaw Carpeting- with its design refinement and unsurpassed environmental initiatives was a natural choice for flooring. The resulting environment is not only earth, but also people-friendly.

Meeting Client objectives is a primary concern in every project. A 16-year relationship with the client has evolved alongside an evolution of the corporate design standards. The hiring and retention of a younger generation of employees was a definite management goal. The new office needed to be a dynamic, team-oriented environment that expressed the corporate brand, while reducing the overall square footage. We embraced the design challenge. Thel brand is felt immediately upon entering the Reception. The Corporate logo and color branding are introduced at this point. Dramatic contrasts and rich materials create a spaciousness and vibrancy which invites the visitor to explore further. The dynamic employee Bistro/Lounge re-enforces the corporate branding and provides yet another area for encouraging team synergy. The client appreciates the ‘breath of fresh air’ that the design creates. Development of the open work area was the main challenge. After some initial employee discomfort with the space-efficient ‘desking’ workstation format, additional privacy and storage, as well as a ‘Sit-Stand’ surface for each workstation, were incorporated. Private and open team-collaboration opportunities were introduced throughout the working environment. Abundance of daylight and the warmth of natural materials added to the overall comfort.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019