Entry # 106

Entry# 106

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Claysburg, PA

The client presented several unique challenges, particularly the incorporation of color to designate one zone of the office from another. In the large open plan, different colors signified the circulation path around the core of the office, from the collaboration area, which then separated solitary use versus group function use spaces. It was also critical to visually identify private offices from core space, while still maintaining a felt open floor plan. While using this color separation technique uniformly throughout the expansive workplace, the grand identity of the client had to be maintained through the space in color and texture. Selecting a product that was on trend, yet still timeless to give flexibility in renovation was a key task for the design team. Cafeteria and private dining were selected as a resimercial product to give the New Building a homey feel while still using carpet tile to allow for flexibility and easy change out. The first floor conceptualized from a lodge-type feel to complement an organic structure felt throughout the space.

Through the carpet colors, the design team was able to visually create the requested various office space zones. The carpet design, based on a striae, created the zones through the use of different colors and textures, which translated well in separating one space from another without any physical obstruction or barrier. Thus, openness, collaboration and communication are maintained while still offering privacy where needed. The client was so well received that the renovation of other existing office building is following the same overall design principle.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019