Entry # 107

Entry# 107

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Sydney, Australia

The client partnered with the design firm to completely turn around the experience for staff and guests at their North Ryde offices. The refurbishment works ran over three floors and included a new entry and reception, a new café and co-working zone, a new restaurant, new bathrooms and several floors of workspace. A major design driver for the client was for the firm to turn some fairly large areas of dead real estate into thriving, vibrant environments that drew people into them. The client was also keen for the design to provide a vehicle to assist the business transition from a predominantly sales focused company to a service company. There is a purposeful emphasis in the design on hospitality. The entry / waiting space was designed with a concierge style reception, a huge plush woollen rug and soft furniture settings, providing a comfortable, welcoming and engaging environment – allowing the client and their clients to manage meetings and build relationships in comfort. The designers, cognisant of what the client’s business is (computing services), developed a design language that very consciously used the repetition of small, simple interlocking shapes on a grand scale. On a conceptual level it felt to be an appropriate visual response to computing itself, being the mass arrangement and organisation of millions of pieces of information, code, bits. The rug in reception, designed by the firm’s lead designer, is a response to binary code, a collection of zeros and ones. The reception- waiting zone overlooks a large open atrium on the floor below. The firm’s design transformed this previously under-utilised space into the thriving heart of the business by creating an energized café-work-zone with multiple opportunities for the client’s staff to meet with peers and clients, have impromptu gatherings, or work alone in a friendly, happening space. This busy hub of work-zones, banquettes, booths and collaboration tables leads, off to one side, into an edgy Melbourne-street-style café, complete with graffiti and a moss wall at one end, and fine dining restaurant at the other. The café and the fine dining restaurant are softly divided by a delightful full-height terracotta screen. The design firm chose to use three different colours of Shaw LVT Intricate throughout the atrium, café and restaurant, in a structured repeated pattern, with magnificent results. Toward the far end of the atrium the pattern transitions into the beautiful green Linden as a solid colour block. Shaw’s LVT is perfect for this application with its gorgeous aesthetic, hard-wearing qualities and green credentials which were important to our client and to the design firm as conscientious designers. The general palette for the design was inspired by natural tones and textures drawn from the surrounding bushland of North Ryde. By creating these vibrant, funky and engaging spaces, the firm succeeded in providing a draw card to both staff and visitors, attracting staff and guests alike to come and work, mingle while feeling supported, welcomed and energized.

The client partnered with the design firm to completely turn around the experience for staff and guests at their North Ryde offices. The refurbishment works ran over three floors and included a new entry and reception, a new café and co-working zone, a new restaurant, new bathrooms and several floors of workspace. A major design driver for the client was for the firm to turn some fairly large areas of dead real estate into thriving, vibrant environments that drew people into them. The client was also keen for the design to provide a vehicle to assist the business transition from a predominantly sales focused company to a service company. There is a purposeful emphasis in the design on hospitality. The entry / waiting space was designed with a concierge style reception, a huge plush woollen rug and soft furniture settings, providing a comfortable, welcoming and engaging environment – allowing the client and their clients to manage meetings and build relationships in comfort. The designers, cognisant of what the client’s business is (computing services), developed a design language that very consciously used the repetition of small, simple interlocking shapes on a grand scale. On a conceptual level it felt to be an appropriate visual response to computing itself, being the mass arrangement and organisation of millions of pieces of information, code, bits. The rug in reception, designed by the firm’s lead designer, is a response to binary code, a collection of zeros and ones. The reception- waiting zone overlooks a large open atrium on the floor below. The firm’s design transformed this previously under-utilised space into the thriving heart of the business by creating an energized café-work-zone with multiple opportunities for the client’s staff to meet with peers and clients, have impromptu gatherings, or work alone in a friendly, happening space. This busy hub of work-zones, banquettes, booths and collaboration tables leads, off to one side, into an edgy Melbourne-street-style café, complete with graffiti and a moss wall at one end, and fine dining restaurant at the other. The café and the fine dining restaurant are softly divided by a delightful full-height terracotta screen. The design firm chose to use three different colours of Shaw LVT Intricate throughout the atrium, café and restaurant, in a structured repeated pattern, with magnificent results. Toward the far end of the atrium the pattern transitions into the beautiful green Linden as a solid colour block. Shaw’s LVT is perfect for this application with its gorgeous aesthetic, hard-wearing qualities and green credentials which were important to our client and to the design firm as conscientious designers. The general palette for the design was inspired by natural tones and textures drawn from the surrounding bushland of North Ryde. By creating these vibrant, funky and engaging spaces, the firm succeeded in providing a draw card to both staff and visitors, attracting staff and guests alike to come and work, mingle while feeling supported, welcomed and energized.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019