Entry # 11

Entry# 11

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Albany, Australia

Two old heritage buildings have been given a new lease on life, with an updated interior make-over replacing the outdated colour schemes and ensuring the original features of the old buildings have been sensitively enhanced to suit contemporary office requirements. Paint scrapes taken from the Old Headmasters House formed the basis of the interior colour scheme for this building, allowing the original vibrant palette of colours to be reinstated, and this has transformed the architectural expression of this interior, with original features accented with bold shades of green, cream and gold. Lush textures introduced through carpets and window treatments have introduced a sense of grandeur and comfort that had been lost over time, and this has given the building occupants new pride and respect for their workplace. Likewise, in the old 1895 School Building the refurbished interiors have been transformed the building into high quality and modern work spaces which are generously proportioned and feature contemporary textures, patterns and colours that are also sensitive to the heritage fabric. With the old fitout removed, spaces are now filled with natural light, calming colours and organic materials that creative a positive working environment for staff and visitors alike. Security and acoustic control has also been addressed with the design of the interiors and new services.

A key aspect of the design brief for each building was to refurbish the old buildings in a way that would allow them to be used for a variety of functions. In the old space, office spaces and open plan work spaces have been carefully integrated into the old classroom spaces and central assembly hall to offer long term flexibility to accommodate the needs of the tenants and their future operational requirements. In the large hall spaces and meeting spaces, the mechanical services have been cleverly concealed in the sub-floor, ensuring that the space is well ventilated and air-conditioned without compromising spatial layout or aesthetics with plant or equipment. Similarly, modern slimline LED strip lighting has been introduced throughout to provide even lighting in large spaces, accommodating a variety of activities to each space. Specially designed ‘pods’ have been inserted into the large Central Assembly Hall, including two meeting rooms which provide private spaces for client meetings, and a staff hub, which combines all the staff amenities in a central gathering zone. The careful zoning of spaces in the old school buildings has allowed for the creation of distinct public and private spaces. Work spaces for staff allow for individual climate control and lighting. In the old Headmasters House, the generous-proportioned old bedrooms and parlour spaces have been adapted as executive offices, open plan work spaces and meeting rooms, allowing for a range of different uses and occupancy levels.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 28, 2019