Entry # 19

Entry# 19

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Montreal, Canada

The client’s studio expansion has reimagined the studio, in a functional and unique way, with an added emphasis on collaboration and creativity. The core of the design was to create a functional space somewhere between a traditional workspace and an urban lounge. The design was meant to inspire collaboration between co-workers and nurture the ability to be inspired by one another. With the addition of high gloss magnetic surfaces and pin boards there are many areas to showcase different projects, sketches and mood boards throughout the studios. Custom built modular furniture can be reassembled to create break out workspaces for different teams to gather and share ideas. To enable clear views throughout the entire office low partition work cubicles, allow for a community feeling and open sightlines.

A semi-neutral colour palette was used throughout the space, keeping a corporate atmosphere; however, pops of the client’s brand colours add a hint of a fun, eclectic vibe. Textures and patterns are used throughout the space both in the tone of tone organic pattern found in the carpet and the bold use of custom hexagon ceiling tiles. A combination of hexagon carpet tiles was used in the conference rooms to inject personality into the spaces as well as for the acoustic values they provide. The geometric two-tone grey hexagon and magenta carpet tiles add an injection of the client’s colour that can also be found in the custom suspended hexagon open grid ceiling. The overall objective was to also create a space to reflect the client’s personality and support who we are moving forward. The new design showcases the creative and corporate side of the client. For a reimagined corporate feel with a retail edge.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019