Entry # 2

Entry# 2

Total 3 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Santiago, Chile

This project made a huge change in the company’s way of working. The change from private offices to open space at the beginning was accepted by all users, but as the project started to reveal itself the understanding of a new way was embraced by the users of the space. The space started to shape itself with the company’s identity. We created ceilings that looked like topography curves or cracked earth. Carpets with texture that evoke land, earth and rocks and several finishes that bring what the company does, in a beautiful way to their everyday activities. We worked with the tracks of nature over materials and the erosion of the landscape. Several new spaces were created to change the old lonely day at work. Today, people enjoy traveling through the office space. Collaboration and pride is reflected in people’s smiles.

The big change was to move from an office space full of enclosed areas, private offices and high panel cubicles to a new way of working in an open plan. The change is always difficult, but we created besides an atmosphere that represented the heart of the company a network of different collaborative spaces. Different sizes of meeting rooms, informal meeting areas, open “Park” area, reading spots, phone booths, work café and even an “airport” salon, is what builds this network of spaces apart from the personal desk, to creatively change the understanding of working in an office. People use many different spaces during their day, seat in different forms on different chairs and with different views of the city. Freedom and flexibility is now guaranteed and part of the company’s philosophy.

Total 3 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019