Entry # 20

Entry# 20

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: San Jose, CA

The clients enthusiastically welcomed the open and collaborative trends prevalent in the Silicon Valley. The banking world has traditionally operated in enclosed private offices; using built architecture to convey stability and security. We created an environment designed to make connections visible, one that was tailored, transparent, and open. Done with great attention to detail, the new “unbank” provides an area where client relationships are fostered. Another important keystone was to ease the current staff into a new facility – opening up a new way of doing business, both now and moving forward. The client’s brand was reflected in the architecture through a bold color palette, angled glass walls, specialty ceilings, and dynamic graphics that set the tone for next generation banking.

As banking security has shifted from physical to digital, today’s workplace has also evolved to accommodate the fluid nature of how people work and communicate. The space planning for the client focused on openness and unobstruction. Specifically, allowing views through the space to the outdoors, incorporating a variety of meeting spaces within sight from the workspaces which fosters impromptu gathering, and providing workstations that are adjustable to sit or stand. Additionally, the cafe space is centrally located in the workplace which brings employees together over a cup of coffee or a larger office event.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019