Entry # 20

Entry# 20

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Irvine, CA

The One CSS campus consolidation brings multiple medical device subsidiaries of the client onto one campus. It is a combination of offices for ASP, Acclarent, Mentor and Biosense Webster Inc. will increase campus staff by 200% to 1200 people, and increase occupied floors from 7 to 12. With business groups in southern California spread across multiple office parks, in disorganized and often partly empty buildings, the client realized building would not solve their problems. Deciding to consolidate departments into one under-utilized campus, they saw this as an opportunity to implement a more progressive work environment. These changes are allowing them to increase capacity, while reducing their real estate holdings. Implementing their internal workplace guidelines called Workplace Innovations (WI), this renovation has transformed the outdated and traditional office park into an agile and collaborative work environment that is more efficient and better facilitates their employee’s needs. This project followed the client, the State of California, and the City of Irvine’s rigorous commitment to sustainability. The project team used daylight harvesting, energy efficient light fixtures, low VOC materials, materials with high recycled content, and plumbing fixtures contributing to water use reduction. Additionally, a waste water treatment system was implemented to process and clean the amount of proteins entering the water supply. The design ensures access to natural daylight and views to reduce energy consumption and enhance employee wellbeing. This project is seeking LEED certification.

Addressing the client’s goal to create a vibrant and engaged campus, this plan provides opportunities for better communication and collaboration between the different subsidiary companies. The Interaction between the interior space, exterior campus and central amenities, such as the cafeteria, fitness center, and outside relaxation area, will create a neighborhood fabric for the campus. This healthy, sustainable and productive work environment is a vital component for a happy, healthy workforce and the success of the campus long-term. The renovated buildings are divided into “neighborhoods” with dedicated amenity and meeting spaces. The main goal of the design is to create a collaborative work environment that maximizes space, minimizes churn costs, eliminates status assignment discrepancies, and allows for future growth. The work environment is 100% unassigned seating with each work point being height adjustable to allow for better collaboration between managers and their team, as well as interaction between departments. Each neighborhood has two open work zones, one for focus and one for collaboration. The variety of work space types give users flexibility they need within each neighborhood, accommodating different work styles. Since the workplace has completely unassigned seating, we implemented lockers with charging capabilities for each employee which allows staff to leave personal items, laptops, keyboards, and documents at the office, complying with the client’s clean desk policy. The space has been designed to reflect their brands, but allows for their evolving collection of brands by not being specific to any one company.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019