Entry # 22

Entry# 22

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Biyagama, Sri Lanka

The large space which accommodates multitudes of workstations hosts many heads within the same space. This open concept needed something that lightened up the space so people did not feel claustrophobic. The idea was to create a seamless flow between its walls, floors and ceiling. This was achieved by using the Reverse Gaze Tile, which had the element of long vertical lines which enhanced the characteristics of the space. Thereby, elongating all walkways that linked to the workstations and other facilities within the space. This helped immensely in the circulation/traffic patterns and the seamless design environment that we were hoping to bring into the interiors. Sri Lankan Traditional Batik designs relates closely to the Dye Lab Tile, which gave us the opportunity to add a touch of local essence without disrupting our modern approach to the design for its exclusive areas.

Open Concept – the idea of having an open concept forces interaction between different teams. This helps the growth of team spirit and creativity. Informal Meeting Pods – To break the sense of monotony with multiple seating arrangements such as high seating, lounge areas, arenas for town hall meetings & etc has been introduced within the work space. The freedom that employees have to access these multiple facilities gives them the flexibility to work on their own or as teams, thereby improving their performance. Creating the perfect environment that employees could effortlessly engage in their day to day work gives a sense of belonging to their space. This results in employee satisfaction which leads to the company’s growth.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019