Entry # 25

Entry# 25

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: El Segundo, CA

The client chose to relocate their headquarters to a new 14,000 square-foot location in El Segundo, California from Washington, DC to utilize the area’s established market and create a modern and welcoming space with an executive feel. The new office occupies one floor and provides space for 27 staff with access to conference rooms, teaming rooms, executive offices, guest offices, a café, and a break room. The design team worked with the client to create a space that would positively impact its end users today and in the future by keeping the company’s mature and conservative company culture at the forefront. Natural and muted colors are used with a wood finish as an accent, providing a blank canvas to highlight branded signage, company colors, and product exhibits. Incorporating the client’s brand colors throughout the workspace creates brand identity and recall for the company and its customers. Company identity in furniture and in logos are consistent yet subtle, and custom wall graphics integrate brand messaging throughout the space. Floor-to-ceiling-height glass and continuous partitions thread through reception, work, and meeting spaces to create a collaborative atmosphere. Many of the materials from the previous tenant, a young dot-com company who used funky designs, were reused in their existing layout. The main thoroughfare provides a gallery space to display representations of the company’s visions and business. The design team created a concept for graphics that led to a defense wall, space wall, values wall, brand wall, and applied ingenuity wall, to exhibit the client.

The client’s workplace was designed to support freedom and flexibility for users of the space. The design incorporates a gallery space which displays the company’s visions and business. The gallery includes a graphic wall allowing the client the freedom to express their values, brand identity, ingenuity, and defense accomplishments, and a video wall with the capability to exhibit varied content. To enhance flexibility for employees, the furniture design includes a custom ergonomic desk system which allows employees to change or adjust their work surface to a sitting or standing position throughout the day. Many of the workstations are unassigned to allow use by visitors, and will be used to accommodate future staff growth within the office. Given the client’s interest in incorporating audio and visual components throughout the office, an AV/IT designer was added to the team to integrate electronic features in every space creating more choice and mobility for employee workspaces. The main conference room has six large monitors, each spanning 65 inches diagonally which are connected to the main computer system, allowing for virtual brainstorming and training sessions. Conference rooms and board rooms also contain large customized tables that provide power and data access at every seat. Freedom and flexibility in the workplace support employee productivity and satisfaction and therefore were primary components of the design plan and execution of this project.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019