Entry # 17

Entry# 17

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Detroit, MI

We really took to nature as inspiration for the space; executing in both a literal and abstract approach. The flooring makes a huge impact in carrying out this concept. We used texture and patterns that mimic concrete, stones, grass, and water. It really made the space come alive. The idea from the very beginning was to get creative with materials in order to keep the budget down. As the users move throughout the space, they experience different landscapes and parts of nature. As a safety technology company within the automotive industry, we thought an ode to the road (a reminder that they are working together to make the road safer) was appropriate. The murals add movement and thoughtful landscape in spaces where windows were lacking. We wanted the space to be cheerful, bright, and inspiring. We also tried to keep the palette classic and neutral with bold pops of color; every design choice had the users in mind, we want them to love to come to work. The client requested a dynamic, thriving, fun workplace that retains employees and gives them the freedom to work the way they feel most productive.

Going from a very traditional office landscape of grey and beige cubicles to an open concept with collaboration and breakout space was a refreshing change. There are many ways to work within the space, from the open library table to private phone booths, to the fireside chat space, the factory lookout, private call booths, and collaboration rooms; individuals can choose the way they want to work. They are encouraged to move throughout the two floors. With a choice of two cheerful cafes where you can find teammates playing cards on their lunch breaks and various breakout spaces throughout for any type of work one needs to accomplish. The space is home to a diverse workforce: engineering to finance to manufacturing to the entire executive team. As the global headquarters, they also needed the space that spoke to international guests. The second floor library is a space for visitors to stow their bags and get some work done and the lookout, down the hall of “grass pavers” (Color Form- Enchanted tiles), is a favorite place to take guests to get the big picture of the factory floor. We used the Active Turn tiles on the floor in that space to mimic tire tracks. The executive kitchen, off the main boardroom, was designed specifically for entertaining guests. We also added a mother’s room that doubles as a prayer room. There is a living wall in the first floor open office since exterior windows were lacking. We added bike racks since there is a trail out back and a full gym where the company hosts free fitness classes. We needed the space to work for everyone; and I think we successfully achieved just that.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019