Entry # 39

Entry# 39

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Minneapolis, MN

The client’s new 5-story headquarters is built on the company’s existing city block and consolidates three distinct offices by creating a modern workplace for 300 employees that supports collaboration and embraces the client’s legacy. Previously, the client’s operations were spread throughout the metro area, and efficiency between branches was lacking. The transition to one corporate headquarters not only alleviated the disconnect between offices, but created a space where differing office cultures could align with each other. Through intentionally placed building amenities like central workrooms, team spaces, coffee commons and a central open stair, the space has elevated the way employees can work together. The white and gray palette help to emphasize the brand and drive home the shift to a modern work environment. Energetic red accents add a punch of personality and color, and provide wayfinding. The neutral flooring foundation and thoughtful applications emphasize the brand, and the specific use of each space. Maximizing daylighting was a goal of the client’s and the new building gives all employees views to the cityscape. Wrapped in glass, the building is transparent on every floor. It engages passersby with its visible warmth and energy, and connects employees to the bustle of the city. The building is designed for LEED Silver certification (currently in review) and utilizes many WELL philosophies, including spaces that support physical activity, healthy eating, and connections to nature. In pursuing LEED certification, implemented sustainable strategies include collecting organics, installing rooftop bee hives, and specifying FSC materials and products with high recycled content. Technology provides simplicity and consistency for employees – touchpad screens for control of window shades, lighting, sound, and screen positioning.

To support satisfaction in the transition from predominantly private offices to a mostly open office environment, the design allows employees to choose how to be most productive throughout their day. Employees aren’t tethered to their workstations, but are encouraged to utilize the ample secondary and tertiary support spaces integrated throughout each floor plate. These collaboration spaces are flexible and adaptive, and support group gatherings or individual-focused tasks. There are over 30 support spaces, from large 25-person conference rooms to a large collaboration hub with flexible tiered seating, to single-user phone suites or even outdoor at the 5th floor patio which overlooks downtown. Every floor also includes a kitchenette with informal seating, anchored by views of the skyline, providing respite and connectivity to the city.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019