Entry # 40

Entry# 40

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Virginia Beach, VA

Good design has the ability to positively impact end users every day. When the client decided to relocate into an existing 80,000SF building, they desired a fresh new interior with open floor plans, natural lighting, and flexible workspaces. Designing with wellbeing in mind, the concept focused on turning the typical office building inside out – locating conference rooms, executive offices, and training rooms at the core of the building, and placing open workspaces along the window-wall so employees have access to natural lighting. Each floor of the building was given a specific color identity to create unique working environments at each level, giving a sense of ownership to employees and allowing guests to easily identify departments by floor color. Soft-seating communal spaces were placed at the core of the floorplan allowing users at each end of the suite to meet in the middle and enjoy views of the lake during one-on-one meetings or breaks. Each employee received a sit-to-stand workstation, to promote wellbeing and allow healthier habits to form. The call center includes a walking track, so employees can stay active, even while on the phone. The floor plan was designed to offer multiple smaller 4-person meeting spaces, 8-person conference rooms, and a variety of collaborative seating arrangements to encourage social interaction with colleagues throughout the workday, fostering the productivity gains that are achieved through those interactions. By including aesthetically pleasing environments and features that promote heart health, the design positively impacts employees’ overall wellbeing today, and in the future.

The power of choice and autonomy drives not only employee happiness, but also motivation and performance. In addition to the traditional workplace seating arrangements, the design of the client’s headquarter building promotes freedom and flexibility through the inclusion of vibrant secondary spaces employees can work from throughout the day. By empowering employees to make individualized choices about their work environment, with the ability to move throughout the day and week, the design concept fosters a more purposeful and productive workplace. The project includes a variety of areas to work in throughout the four floors, allowing employees to take ownership of their day and feel supported in their roles. The space includes a large café with different levels of seating creating a bustling environment to work from remotely or have meetings over lunch. The building includes several lounge spaces, break out rooms, and smaller hot desks. These types of areas were implemented into the design to better encourage employees to move through various ergonomic work environments optimized for different tasks. Each area was accented by color blocking with paint as well as carpet. A walking track runs throughout the call-center lined with large windows overlooking a lake, encouraging wellness through natural daylight and activity while working. By providing a variety of seating and environment options for employees, the design of client’s headquarter building fosters freedom and flexibility in the workplace.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019