Entry # 42

Entry# 42

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Baie-D’urfe, Canada

The client wanted to create an innovative work environment for a creative and technical team to attract and retain the very best talent for their new headquarters and showroom in Baie D’UrfĂ© Quebec. The design team collaborated with the client to renovate an existing building to create 35,000 sf of workplace and showroom that would reflect their values and the roots of the company while welcoming all employees. Our designers rose to the challenge to create a new layout based on areas to promote collaboration and mentoring, while addressing the differences in the communication styles and work habits of diverse generations.

We created an open office space focusing on collaborative workgroups balancing aesthetics, performance, economics, environmental sensitivity and sustainable considerations to inspire and promote work-life balance. The design team seamlessly integrated a new staircase with a mezzanine structure to serve multiple functions while serving as an observation platform connecting the workplace and work – cafe. Carpet tiles added visual texture and a sense of movement to the space which helped to break up the large open spaces. The resulting project embraces the industrial location, using it as creative fuel for a forward forward-thinking CEO and company.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019