Entry # 43

Entry# 43

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Nashville, TN

When the client decided to relocate, company leadership found a 50-year-old light industrial building located in an area of Nashville where adaptive re-use was booming. Desiring a departure from their former typical office space, the design team relocated the main entrance to one of many large 18’ openings which had been the original Shop roll-up doors. To flood the space with natural light and create a sense of openness, all six of the shop doors were infilled with glass, and the existing shop space contains all public office functions. Rough concrete floors and heavy steel beams were preserved to pay homage to the “soul” of the building while announcing the client’s expertise in industrial construction. A new office wing and a separate shop facility were added to intentionally create an outdoor courtyard as both an extension of the interior public space and a landscape-filled oasis within the industrial context. Many conference rooms were equipped with writable walls, and an existing vault was accented in a lounge area for impromptu collaborative space. To inspire a moment of wonder and reflectance, the design team covered an accent wall in the main public space with an original blueprint from the 1965 field set of drawings. The design wing is saturated with color while the operations space includes a soothing palette with a varied selection of carpet. While the walls remain clean and calming, the flooring became the grounds for pattern, texture and color as the client masterfully reimagined a modern industrial space.

With the open offices, many conference rooms and impromptu meeting areas workers are free to move about during the work day. If you are stressed out and need to burn off some steam, head to the work out room to lift weights or run on the treadmill. Or, if maybe you just want to relax, take your phone or computer to the courtyard and do some catching up on your paperwork. The office is open with no doors separating the different division of the company so you are free to walk around and mingle with your coworkers. The client’s culture is one of trust, openness and family which works well with the fast pace world of construction.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019