Entry # 45

Entry# 45

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Singapore

Occupying almost 14,000 sqft in Ocean Financial Centre, the vision for the client’s new office is to reflect the firm’s status as a global real estate consultancy and embody its history and values, while promoting an agile working environment that energises and inspires employees. The new workspace is tailored to support the Workplace Strategy insights to achieve project objectives. Characterised by openness and accessibility, it was conceptualised for Agile Activity Working arrangements, which is predicated on fluid circulation and connectivity. With a view overlooking the bustling Singapore CBD, it features a bold entrance reception area defined by natural stone with accent highlights of gold-brushed stainless steel and a material palette of natural timber herringbone, warm, cosy acoustic wall panel and ceiling detailing of local Peranakan patterns. The opulent details in the natural textured carpet resonates and completes our design intent.

The client pushed the boundaries by introducing new spaces into front of house area such as a refreshment lounge and meeting spaces that can be utilised by both clients and employees and is configurable to support exclusive events and town hall meetings. This multipurpose space sets apart from the usual corporate-looking reception area, while maintaining professionalism to create a lasting, positive impression. The resulting premise is bright and energetic, comfortable and warm, with a hint of playfulness. The dynamic office is designed with productivity in mind and flex to provide a variety of spaces and destinations for employees to inhabit that promote movement throughout the day.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019