Entry # 5

Entry# 5

Total 1 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Reston, VA, 20191

The client’s previous space, private offices and neutral finishes, needed to change—they wanted a cultural shift. With an option to work from home, the previous space was often almost empty. The new space is buzzing with energy—it’s a space people want to be. The resulting 4,720 sf office suite is open, flexible, and colorful. A polished industrial concrete floor offsets the refined and geometric finishes, adding a relaxed, artistic quality to the space. Natural wood plank ceilings add warmth, while custom built-in banquettes and millwork, custom graphics, and carpet create the branded environment the client desired. A red and blue color scheme was modernized; orange and blue now anchor the space with pops of other vibrant colors: hyper blue, hyper green, and glowing gold. The custom carpet layouts and wall patterns, offset by circular geometries, were inspired by an abstracted compass motif—integral to the client’s core message. The owner has an affinity for the ‘70s, and a “conversation pit” and accents of orange give the space an Austin Powers feel without being thematic while adding to the hospitality-like environment.

With an option to work from home, the previous space–mostly private offices and neutral finishes–was often almost empty. For the new headquarters, flexibility was created and total square footage was reduced by designing hoteling stations and lockers, while a variety of seating and teaming areas create spaces for dynamic interactions and drive a desire to come in to the office. All offices have sliding glass doors to maintain a clean line on the perimeter. This allows for access to natural light and views.

Total 1 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 28, 2019