Entry # 50

Entry# 50

Total 1 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Montreal, Canada

With the client project, the main objective was to offer an improved quality of work life for the personnel by relocating to a higher end building, in an environment tailored to the client’s specific needs and company culture. At the pre-leasing phase, the firm guided the client towards a new location, in the center of a flourishing real estate project, offering rapid access to public transport, and the anticipated addition of restaurants, shops and cultural venues in the years to come. Taking into account the different nature of operations in the organization, the designers opted for an overall open layout, interspersed with a variety of alternative spaces, such as impromptu meeting rooms, coffee bars, a designated lounging area, a large outdoor terrace and a grand kitchen featuring a 10-foot island. As traditional work methods continue to shift, the space will be equipped to accommodate more collaboration and increased mobility, as well as support the company’s projected growth. The openness of the new offices grants every employee access to abundant natural lighting, while the modern and energizing look of the space stimulates comfort and well-being.

The strategic addition of mixed space in the client’s new Montreal head-office, grants the users the flexibility and freedom which they lacked in their former more traditional and fragmented environment. By gathering a majority of the amenities on the above level, a vaster area was left available for diversifying the work spaces. This allowed us to add collaboration grounds, soft seating areas and larger enclosed conference rooms, spread throughout the same level as the work stations. The materials used in the high-activity zones, such as the carpet and ceiling tiles help control the acoustic. They are repeated in the collaboration rooms, allowing an individual to take a call from any given space. Promoting collaboration, the openness of the new workspace encourages movement, and spontaneous exchange of information between users. The cafeteria and lounge area were also designed to support mobile work for those who prefer alternating settings.

Total 1 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019