Entry # 54

Entry# 54

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Palo Alto, CA

Previously cloistered in private offices spread out across multiple buildings, the client realized it had to make big changes to meet the company’s goal of bringing everyone together as “One Jazz”. They selected a new home within Palo Alto’s distinguished Stanford Research Park and asked the design team to help create an open and collaborative environment that reflects the company culture and allows them to better serve their clients, many of whom are struggling with life-threatening diseases. This move provided a variety of challenges, from shifting a majority of employees from individual offices into open plan work areas to establishing a clear sense of wayfinding and circulation across the two-wing, 100,000 sf building.

Using the large central courtyard as a focal point, we gathered open work and teaming areas around the interior while placing glass-fronted private offices along the perimeter, allowing for abundant natural light and uninterrupted views across the two wings of the building. Meeting rooms and break out spaces are strategically placed within the open work areas, forming a series of communities or “rooms” across the floor. By working directly with staff to address their needs—including furniture mockups that employees could test out—and increasing the number of phone and huddle rooms, we were able to reduce the number of private offices by more than 60%. The double height lobby and reception feature a grand connecting stair and a large wall graphic that celebrates the people who have been helped by the drugs Jazz has brought to market. The adjacent conference center includes a lounge-like prefunction area to support a variety of meetings and events. We used a variety of carpet options to enhance and reinforce the overall design of the project, and denote different types of spaces. The main circulation pathways are defined by a large carpet pattern that transitions into a finer pattern within the open office areas. We chose solid textures for the perimeter offices, as well as bright accent colors in phone rooms and along the piano key wall graphics to emphasize the spirited culture of Jazz. In support rooms, we used wood grain LVT to create warm and inviting spaces for employees and clients.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019