Entry # 54

Entry# 54

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Salinas, CA

When the client moved its headquarters to downtown Salinas, it was an opportunity to support the economic development of the struggling city center. The community bank worked with our design team to ensure its new space reinforced its values, emphasizing “communication” and “choice.” To encourage communication, we designed a café at the heart of the office. Framed by a bold ceiling grid, this center not only keeps the coffee flowing but also provides a casual place to build relationships and support spontaneous collaboration. Research from Gallup shows that workplace friends help employees feel more invested and passionate about their work while reducing turnover. The café also supports workspace choices since employees can drop in, work independently or meet with others. Other options include standing at the kitchen island or sitting in cozy booths or island barstools. Kitchen surfaces and luxury vinyl tile were selected for durability and easy maintenance. Our design team took care to ensure the café fit seamlessly within the larger headquarters and mission—now and in the future. Since the bank’s grand opening nine months ago, the president said he has seen increased productivity, improved communication, and closer working relationships among his team. We think this early success is only the beginning. By creating a space for people and ideas to flourish, we’ve set the stage for future innovation and growth, which can go beyond supporting a struggling city center.

The client’s headquarters supports different workers’ needs by providing three unique ecosystems to help their employees be their best. Our design team worked with the organization to create each space along with a coordinating gradated color path to guide users: • Conventional: Rich reds and blues • Collaborative: Vibrant oranges and yellows • Calming: Serene greens and blues- The conventional ecosystem is where most of the bank’s public interactions occur. The lobby incorporates deep reds and blues into its contemporary furniture, art and accessories. It also includes a high-status boardroom with a wood wall system and dramatic carpet pattern. The dense flooring fibers absorb noise and keep sensitive information contained. While the conventional space is what customers see, the majority of the work occurs behind the lobby’s wood wall panel in the collaborative and calming ecosystems. Within the collaborative ecosystem, employees are free to work independently or with others in several locations: • Personal sit-stand desk • Standing-height multi-use islands • Central café This vibrant space is designed to inspire action – solving problems, planning projects, taking breaks, and even having fun. Carpet tiles are used to dampen excess sound from these interactions. The furniture was selected to encourage movement and promote wellness. In addition, natural light floods the office from its large picture windows. The calming ecosystem is a quiet space where employees can complete work that requires more focus, including reading and writing. A cozy nook with plush chairs provides a more casual escape while the hoteling stations offer a more formal option.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 28, 2019