Entry # 61

Entry# 61

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Sydney, Australia

The project required hard wearing, durable products that would still provide an aesthetically pleasing design solution. The challenge was to find a suitable palette of materials which would work cohesively as an overall scheme, but which could affectively delineate the shared and collaborative zones from the general work zones. The use of Shaw’s ‘rethink’ vinyl floor plank enabled the design to define transit and breakout zones from the carpeted general work areas. The product’s proven performance successfully suited the proposed application which required a hard wearing product which could easily be maintained. The product colourway, with an interwoven mesh of various grey colour strands, worked well with the carpet colourways specified and resulted in distinct delineation between selected floor finish types and yet maintained overall colour scheme cohesion.

Global design and consultancy firm, wanted their Sydney headquarters to be a physical translation of the company’s renewed vision to become ‘open, collaborative and progressive’. Through the clever arrangement of enlarged social breakout spaces and meeting spaces within shared zones, the design encourages collaboration and transforms the workplace into an agile environment which is inclusive for clients, collaborators and staff alike. The materiality of the project creates a sophisticated, sustainable and timeless design. The use of a neutral palette, warmer timber and natural finishes, layered with subtle highlights of brand colours, successfully references the client’s brand. A combination of carpet and vinyl flooring assists in wayfinding, defines work areas and provides comfort, durability and ease of maintenance in highly trafficked corridors and breakout areas.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019