Entry # 66

Entry# 66

Total 1 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Richmond, VA

A unique design challenge was the physical division of the 25,000 SF suite– the lobby serving the building’s upstairs residential tower split the end user’s space into an East and West wing. The division caused two distinct suites, but the company’s goal was to use this project as a way to merge multiple locations into one. Another challenge was the large shared workspace. We needed a way to provide wayfinding and help break up the sea of workstations.

A wood clad ‘gateway’ — an architecturally open framework system — became a unifying element to connect both sides of the workplace suites and organize the flow of traffic. The gateway walls also create a backdrop for the end user’s branding and client testimonials. Shared finishes on both sides helped to visually connect the two as well. To address the large space of workstations, we used a mixture of Expose, Relief and Uncover to create aisleways and provide a sense of separation, in addition to wood hedges which also helped bring power to the middle of the space.

Total 1 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019