Entry # 69

Entry# 69

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Needham, MA

The existing building has multiple floor levels from room to room which required a lot of attention in the field and which resulted with some areas having raised access panels and other areas being ramped. There were also many spaces with little to no access to daylight. We were challenged to create a space that encouraged collaboration and productivity within the existing footprint that could also be used as exciting locations to shoot breaking news stories outside of the regular TV studio spaces.

The design solution centered on the main newsroom space which was Phase One of about 14,000 SF of renovations and provided an open floor plate that had 4 main access routes. The team developed these access routes representing the North, South, East and West winds to symbolize the fact that news is garnered from the 4 corners of the world and then focused the center of the space as the main information desk. This was achieved with sleek fixtures and furniture, flat screens with live feeds of the news broadcast, and open work areas. It also features large “ribbons” of the client’s signature red woven throughout the space which correlates with the carpet accents for visual excitement and wayfinding. The entire team wanted to give the news team a vibrant, open and inspiring space that would make them excited to come to work and help them be more productive.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019