Entry # 69

Entry# 69

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Tokyo, Japan

This is the project of relocation of the global head office. The company has moved the headquarters to three floors, total 7260 square meters of a brand new building. The client regards the new office as a base of information sending and has decided to newly provide a place called “resonance” in the reception area to help visitors feel more familiar to them and also to promote co-creation activities between people and their business partners. As a result of their internal discussions, the client has defined the basic function of the “resonance”, a new base of their Branding activities. The “resonance” is equipped with a wide-screen theater for playing Branding films. The place has various attractions for visitors such as a studio where visitors can experience T technologies by themselves. It is not just a change in the physical location of business, but also a part of work style reforms of the client. The office is designed to help employees enjoy working in an ABW environment and also promote open communication with their clients.

The whole office is designed to have visitors feel the client’s spirit easily. Geometric shapes which characterize the client’s company logo and the motif of ferrite which was commercialized by the client for the first time in the world are used in the planning, interior and graphics. Considering how we can make the space impressive to visitors, the visual effects of the “resonance” is in particular consciously and carefully designed. With an introduction of a design emphasizing on diagonal line, the visitors can feel changing atmosphere while walking on towards the center of the room seeing various angled walls on both sides. The desks are placed diagonally in the workplace to create an office environment filled with a lot of speed and dynamism. The triangle-shaped space – a byproduct of diagonal furniture layout plays a role of communication area for people feeling free to come and join anytime. Various types of space exist in the workplace and it makes the office a new value co-creating workshop. The carpet of the Noble Materials is used in the guest area and executive floor because beauty of its diagonal line stands out and it is suitable for the total design concept.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019