Entry # 76

Entry# 76

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Singapore

The biggest challenge we faced was the smaller square footage – almost half that of our previous office – and the semi-circle floorplan, a challenging canvass for space efficiency made more difficult by zoning for the various teams. In addition, we partially re-used some office furniture in conjunction with new pieces generously supplied by Stellarworks. We wanted to be flexible enough for office expansion and growth as well as take into consideration the personalities of each design team and their comforts. Our vision was to build an open plan concept with more intimate pockets for discussions and break-outs.

Our entire office rose to the challenge of our new, albeit, smaller office. We found creative ways to multipurpose the space we were given and essentially create new real estate this way. Before that, we went back to basics and “Marie Kondo-ed” our workspace and either recycled or threw away items that did not spark joy, and by a combination of diligence and luck, the remaining items fit just perfectly into the new office space and storage. Even the physical move from Tampines to Marina Square was a challenge. We used three different movers staggered over a period of several months to pack, transport and “re-build” our new space. Our designers also chipped in, assembling some of their own cabinetry and furniture pieces! We created “extra space” by digging deep in our creative vaults. We obviously capitalizing on the public spaces in the Justco co-working areas, but also used Oberflex Writable Walls as brainstorming surfaces for collaboration, partition walls with integrated roll-out storage space, and Billi hydrotaps to eliminate filtered water jugs. Lastly, as with many projects we work on for our clients, we also faced a limited budget for our renovation. We are so grateful for wonderful partners and suppliers that supported us with the design process. These partners are not limited to: Million Lighting for all our architectural and decorative lighting; Spektrum for our Vibia lighting; Philips came in with their innovative Philips Hue bulbs which mimics all variety of light hues, empowering our FF&E team to experiment with materials at any light environment at the click of a button; sincne half of our space is both blessed and struggles with large windows, Somfy supported us with solar sensor roller shades; Andy Mannhart’s innovate concealed induction allows us to have live cooking stations in our ‘kitchen’; Ode to Art, the Singapore’s leading contemporary art gallery, loans us art on rotation to keep the space vibrant and colourful; and last but not least, Shaw Contract gave us grounding with vinyl timber flooring and also inscribed our design philosophy in their innovative Nylon carpets for our “bored” rooms. By combining our office’s creative juices with the tremendous support from our partners, we have created our new “home away from home.”

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 28, 2019