Entry # 80

Entry# 80

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Austin, TX

An old Dell Computer fulfillment center, this high bay warehouse was transformed into a 500,000 SF center for technology innovation. In order to accommodate capacity, a 2nd floor slab was added. Given the sheer size of the two floors, our challenge was breaking up the space to a more human scale. We also had to work with existing conditions architecturally and with the clients existing furniture. We had to create moments of brightness in the deep floor plate that did not have access to natural light.

Conquering the challenge of scale was accomplished by creating blocks of conference, huddle and phone rooms a long with a few private offices and training rooms that zigzag through the floor plate. Each block was distinguished by bold color and artwork. Shaw’s Duotone product was the perfect accent to compliment these spaces. The pattern blended perfectly with Achromatic, and brought the definition we were looking for in these key areas. Other collaborative spaces, such as “The Wheel” (a centralized circular space for gathering), an auditorium for company wide town hall meetings, and various coffee bars created moments of disruption and social settings that play into the culture of this tech company. Existing skylights allowed natural light to fill the 2nd floor, however the 1st floor became very dark towards the middle of the plan. “The Wheel” is a centrally located, double height space that not only became the social hub but allowed natural light from the 2nd floor to permeate throughout the space. With the custom colors of Duotone and accent paint moments of bright color populate the path of travel and social spaces giving the perception of added light.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019