Entry # 81

Entry# 81

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Shelton, CT

The firm was retained by the clientl to reduce their real estate footprint at 6 Research Drive in Shelton Connecticut. The client occupied three floors (4, 5 & 6). The overall goal was to consolidate their workplace onto two floors (3 & 4) in the same building while creating a new work environment that is conducive to interaction and collaboration. Being budget driven, the client also wanted to retain as much as possible of the existing conditions while meeting their program requirements of two hundred and seventy (270) Work-points. Both floors were linked by a connecting stair by and tied to a reception area. The design resulted in an open perimeter that provided all of the employees direct access to natural light. The open and flexible workplace requires a balance in the re-allocation of space. To support the new neighborhoods: Conferencing, collaborative areas, huddle spaces and focus rooms seats were increased. Their location in the plan was strategically placed within “eyesight” of the workplace.

Being a consumer product company, the client’s brands were instrumental in the design and had to be integrated into the space. Shaw Carpets were woven into the design as part of the way finding. Shaw Carpets wide selection of colors were a good match to the corporate color standards. Shaw Carpets contribution was integral to the success of the look and feel of the overall project.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019