Entry # 81

Entry# 81

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Little Rock, AZ

Utilizing the natural light from the window wall to benefit all the employees and creating an open office layout while maintaining privacy for its occupants was a challenge. In addition the space is located in the basement of the building only allowing a maximum ceiling height of 8′-3″

The designer programmed the open office zone directly at the window wall with the private offices along the perimeter. The custom designed cubicles utilize bookshelves with voids to allow the private offices to receive natural light from across the office. To visually maximize the ceiling height, the designer utilized an exposed ceiling and deck, painted white, that provided contrast with the sophisticated color palette through the use of wood textures, colors and patterns. This allowed the space to have ceiling heights and volume more similar to one of the non-basement floors. Privacy between the open office employee was created with designed partition/ceiling elements that sectioned off each cubicle by alternating a wood ceiling with acoustical baffles.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 28, 2019