Entry # 82

Entry# 82

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: London, England

One of the main challenges was translating the client’s workplace branded experience from California to London while maintaining some connection to the location. Once in the work environment, an employee should always feel like they are in a box office. Additionally, the building itself imposed a long list of challenges associated with the buildout: the building achieved LEED Platinum and the buildout must comply with BREEAM standards; outside the building core, all floors are raised floors (including the break room); coordination of a connecting stair; and the exposed concrete ceilings cannot be touched as it is part of the general heating/cooling of the space (acoustic issues).

Challenges bring meaning to design. Through the use of branded graphics, color palette, and furniture, the office area responds directly to corporate standards. Common areas, however, reflect the character of London such as the gastropub break room, Shoreditch inspired graffiti walls, and a logo feature wall made from English teacups. Reclaimed elements became design features: repurposed scaffold wood clads the banquet enclosures, and old wooden doors create a ceiling in the library. Careful placement of partitions and conference areas allowed the workstations to have direct access to natural light. Conference rooms consisted mostly of concrete, glass, and hard walls. Acoustic control was added to the walls via wool panels and acoustic printed wall graphics.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019