Entry # 84

Entry# 84

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Pune, India

Being a “Paint and Performance Coating Company” Clint wanted the Office to have COLOUR as Trademark. This was the basis of our Design concept where we split the layout into 3 zones of colors ….. • THE YELLOW ZONE • THE GREEN ZONE • THE BLUE ZONE The floor Layout : • Designed for 300 seats enabling collaborative and sit to stand work station seating. •COLOUR is translated as a glass elements on the closed room partitions and the columns. •The floor Carpets in workstations is kept subtle and each column in every zone has its own distinctive color as per the zone to stand out on the floor plate. •The monotony of workstation is broken by Central and peripheral Collab. •The open ceiling concept is used for workstation and the Collabs are identified with designer ceiling and decorative lights. •The passage acts as a way finder with wooden finish floor and stretch Fabric light ceiling. •We have provided variety of spaces that are optimized to support work and interaction. We call them “spaces settings”. Eg . Phone Booth , informal seating, collaborative seating , formal meeting room, work café , cafeteria. Each space aims to be utilized in a variety of ways to enable purpose, express character or enhance the activities of work.

Adaptability : The workplace adapts to employee needs , they don’t adapt to their workplace! Employees have the ability to tailor their seats, height, and location of their own desks based on personal preference. Teams can also create whatever workspace layout best supports their project. The central high table gives flexibility of standup working and allows team discussion in your own cluster leading to number of multi-use spaces in the office . Mobility: Employees Perform Better when they have their choice of space – They decide when, where, and how they work . The design of the meeting rooms creates a natural envelope and inward looking space which is visually and acoustically screened form the service core . This is also acts as the main circulation artery. Natural light thus penetrates from all the peripheral glazing components

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019