Entry # 9

Entry# 9

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: King of Prussia, PA

Having previously occupied 7 buildings on 2 campuses in suburban Philadelphia, the client’s new headquarters was designed through intense study and data collection regarding workplace patterns and goals in order to integrate employees’ needs into a new a 168,000 SF 5 floor headquarters. The client wanted an aesthetic that reflected their strong people-oriented culture; the team was charged with designing an environment where employees could increase collaboration and innovation. Our design celebrated the complexity and beauty of their work model with a theme that embraced a faceted polyhedron (a three-dimensional polygon). The main feature wall of the reception area was made up of sliced polyhedrons in three-dimensional projection that coincidentally in geometric terms is called a “vertex figure.” Shaw’s hexagon carpet tile was used to reinforce this theme. It was installed in three colorways to create an ombre effect, increasing in value from the perimeter to the center core. The layout was designed to create an intimate experience, reminiscent of neighborhoods, with the offices featuring sit-to-stand desks with attached screens that allow for privacy while still promoting a collegial atmosphere. With a significant planned growth over the lease term, the headquarters’ interior infrastructure was built to support nearly double the move-in population. The resulting design is a fresh, comfortable, and technology rich workplace to support the client’s future vision and business goals.

The client wanted an aesthetic that reflected their collegial and people-oriented culture. For this group of highly skilled technology professionals it was important that the design contributed to the attraction of younger employees with a vibrant, open, and transparent space without sacrificing the disengagement of highly valued legacy employees. When our studies revealed a prevalence of introverted workers, the floor plan incorporated a gentle circulation curve. Workstation clusters radiate from it offering shorter sightlines, gradually wider aisles and clustered neighborhoods to insulate the concentrating worker. The workstations consist of open-office clusters of sit to stand desks with attached screens that provide shielding while working in a standing position and personal storage that allows workers the freedom to create a “do not disturb” wall if desired. Good acoustics and the use of visual shielding was pivotal in the success of the project. To further promote workplace flexibility, we placed huddle rooms (both formal and informal,) large project rooms, brainstorming lounges, and quiet rooms around the workstations. In addition to the lounges, we built in an Auditorium and a Town Hall setting. The resulting design of their new headquarters for 700 employees is a fresh, modern, comfortable, and technology rich workplace to support the client’s employees’ freedom and flexibility.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019