Entry # 90

Entry# 90

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Barcelona, Spain

Architectural language barriers was one of the first challenges to starting the project. An overall challenge from start to finish was making sure to incorporate the changing brand throughout the project. Environmentally speaking, the firm needed to align all of the branded areas throughout the space to where it felt integrated and seamless. Additionally, the bar counter design had to be designed while keeping in mind integration of the Bombay rooms. The Bombay rooms would be set as a place to host larger groups such as events, presentations, or a “Town Hall”. This would require an adaptation of the bar to turn into a professional meeting space.

By working closely with the client on a daily basis, the firm managed to become a very close team, understanding all of the visions and needs of the project. The brand expression throughout the space was successful by coordinating with the client, and the team having previous experience on another project. Creating the flow and change from the bar counter and the Bombay rooms was achieved through the floor design. The timber floor invades the first Bombay room and continues through as a connection piece. Additionally a folding, glazed curtain wall acts nicely as a close-off depending on the use of the space. Creating the overall “wow” factor became a reality by working directly with the client brand teams and their respective agencies to adapt and recreate artwork. The furniture consultant, the firm’s local alliance partner, and the general contractor all played a crucial role in helping coordinating those elements.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019