Entry # 93

Entry# 93

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Location: Irvine, CA

The client is a technology company that empowers buyers of advertising. They provide a self-service platform that enables ad buyers to manage data-driven digital advertising campaigns using their own teams across various advertising formats, including display, video, and social, and on a multitude of devices, including computers, mobile devices, and connected TV. While their headquarters is located in Ventura, California, rapid growth prompted the company to open another office farther south in Irvine. The client’s people challenged the designer to provide a new space with the following characteristics:
Open and transparent
Collaborative in a familial atmosphere
Timeless and modern
Reflective of their brand and culture
The team worked closely and diligently to resolve both inherent and unanticipated challenges throughout the project. The biggest challenge faced during this project was the schedule. With the short construction time frame and varying lead times from different manufacturers due to a hot market it required the project team to strategically plan installation as well as be resourceful in sourcing items. The team always addressed the challenges calmly and professionally and shared the responsibility for the issues. Each team member utilized their resources and contacts to resolve the problems: the general contractor contacted subcontractors and distributors, while designers contacted sales representatives and manufacturing executives. Through constant in-person and online collaboration and quick decision-making, the team completed the project by the original delivery date, just in time for the newly hired employees to begin work in the inspiring and collaborative environment.

The design philosophy was to capitalize on the client’s strong brand identity and laid back beach town vibe and marry that with a clean, curated, and sophisticated look, reflecting the city of Irvine. A base pallet of a bright white was used throughout the project with accents of their secondary brand colors. With the tight construction budget these accent colors became a prominent design feature. In some cases, the bright colors were incorporated into functional elements like acoustics. A hallway lined with magenta felt separates the loud spaces from the “quiet zone,” while panels in varying shades of blue hover above workstations to help reduce sound travel across the open office. Blue carpets were also used to reinforce the brand colors in a practical and fun way. Curated by ArtLifting, the art collection provides not only another layer of detail, but has a backstory of empowerment and opportunity. ArtLifting enables homeless and disabled artists to secure their own income through the celebration and sales of their artwork. The design team selected many vibrant pieces that directly support services in California. The client has a very tight knit work culture and wanted a space for employees to gather for weekly company wide meetings, as well group lunches and events. A large, flexible space directly off the reception serves as the social hub where teams, and sometimes clients, come together and gather in a collaborative and familial atmosphere.

Total 0 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Skills

Posted on

March 29, 2019